Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Polstjärnan kan blifolkhögskolans nya hemvist

Folkhögskolan flyttar troligen inte in i Formens hus. Nu söker man andra alternativ och närmast till hands ligger lokaler i området Polstjärnan.

Trångboddheten i folkhögskolans nuvarande lokaler, den tidigare förskolan mellan Polstjärnan och Bananen, är ett bekymmer. Man har under en längre tid sökt nya lösningar.

Ett viktigt krav är att lokalerna ligger centralt. Folkhögskolans rektor Susanna Stark säger att man vill att skolan ska vara en mötesplats för hela Hällefors eftersom det finns verksamheter här som riktar sig till allmänheten.

Folkets hus sa nej

Förslaget att flytta in i Hällefors Folkets hus sade Folkets hus-styrelsen nej till.

Då vändes blickarna mot Formens hus och en diskussion har hållits med dess styrelse.

– Vi har inte fått tillräcklig respons från styrelsen. Vad vi förstår söker de i första hand företag som hyresgäster, säger Susanna Stark.

– Men vi har inte fått någon ordentlig chans att presentera vår idé. Det skulle kunna ske först i mitten av februari och det känns för sent.

Folkhögskolan har hamnat i ett besvärligt läge. Skolan har i dag 125 elever och det är en siffra som kan stiga. Redan i dag är det svårt att samlas till stormöten och lokalerna är inte ändamålsenliga.

Polstjärnan åter aktuell

Man har tidigare funderat på Fidu:s förra lokaler i kvarteret Polstjärnan. Nu tar man upp idén igen och lägger till även den numera nedlagda tillväxtenhetens lokaler intill.

– Vi har inlett diskussioner med Hällefors bostads AB, säger Susanna Stark.

Om dessa lokaler blir aktuella krävs en utbyggnad. I dagsläget räcker inte de heller till för folkhögskolans behov.

Folkhögskolans styrelse har möte den 15 december.

– Då ska vi fatta beslut om hur vi ska gå vidare, säger Susanna Stark.