Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pontus Gustafsson: "Vi har ingen panik med tränarfrågan"

Det har talats om avgörande möten runt tränarfrågan efter Kenta Johansson. Något sånt är inte aktuellt, och tills vidare driver Johan Tornberg och Lars Ivarsson laget i Örebro Hockey.

– Jag vet inte varifrån uppgifterna kommer att vi ska bestämma något den här veckan. Så är det inte. Vi har förvisso möten varje dag, och diskuterar hur vi ska göra i framtiden. Men tills vidare har vi fullt förtroende för att Johan Tornberg och Lasse Ivarsson driver laget på ett utomordentligt sätt, säger general manager Pontus Gustafsson.

Joakim Fagervall, som senast tränade Luleå i två säsonger men nu är general manager i Björklöven, är enligt uppgifter till Aftonbladet aktuell i en tränarroll i Örebro Hockey?

– Det stämmer inte alls. Jag nekar inte till att jag pratar med "Jocke", vi har en relation, men han kommer inte att träna oss i vinter, säger Pontus Gustafsson.

Som därmed inte säger att Fagervall aldrig kommer att vara aktuell.

– Det kan jag egentligen inte säga om någon tränare vad gäller framtiden, men Joakim Fagervall är inte mer aktuell för Örebro än någon annan. Så kan jag säga.

Det är alltså inget nytt i tränarfrågan?

– Nej. Situationen är ju ny på så sätt att vi inte längre har en huvudtränare i Kenta Johansson. Nu tittar vi på om och i så fall hur vi behöver stärka upp de resurser som finns runt laget, och vi kommer att säkerställa att vi har den kompetens som behövs där. Men just nu känner vi oss alla, från ledning till spelarna, trygga med att Tornberg och Ivarsson gör ett väldigt bra jobb.

– Men det är inte en fråga som har ett bortre datum. Vi utvärderar läget hela tiden, och just nu är läget under kontroll, säger Pontus Gustafsson.

Tränarfrågan är alltså öppen tills vidare?

– Vi ser vad som händer. Nu har vi gjort två bra matcher med den här lösningen. Två matcher är ingen vinter. Men vi känner ingen som helst panik, utan har stort förtroende för den tränarna som leder laget nu. Om det visar sig att det behövs ytterligare resurser så kommer vi att lösa det.

Örebro Hockey möter närmast HV71 på bortais torsdag kväll.