Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populärt att tävla i musik

Intresset för att tävla i musik är stort i Ullersäter.
 – Detta är ett trevligt initiativ. Vi brukar gynna aktiviteterna som anordnas här, säger Britt-Marie Norstedt, som har fritidshus i bygden.

Mellan 50-skyltarna i Ullersäter bor det runt 100 personer. Ändå har Ullersäters bygdegårdsförening över 200 medlemmar. En del av dem samlades på söndagseftermiddagen i Ullergården för att tävla i melodikryss, fika och socialisera.

– Det är trevligt med melodikryss, man känner ju igen de gamla bitarna, konstaterar Kjell Gustafsson.

– Det är kul att kryssa men man måste ju komma ihåg vad artisterna heter och det är inte alltid så lätt, säger Christina Alvbrant.

– Vi fuskar lite och hjälps åt, skojar Eva Dahlström.

Även vid Gunilla Hultman och Rolf Iversens bord hjälper deltagarna varandra.

– Fusk kallas för samarbete här, ler Rolf.

– Det är likadant när vi lyssnar på Melodikrysset på radio, då ringer man runt till halva släkten, säger Gunilla.

En gång på våren och en gång på hösten är tanken att Ullersäters bygdegårdsförening ska bjuda in till melodikryss, berättar konstruktören Sven Olof Svensson.

– Det ska vara blandad musik, lite åt alla. Jag kör mest äldre musik men jag försöker få med både instrumentalt, populärmusik och schlager, säger Sven Olof.