Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Populisterna styr bort politik och media från livsviktiga frågor

Jo, du läste rätt. Inget parti i Sveriges riksdag älskar mainstream media och public service mer än Sverigedemokraterna. Anledningen är uppenbar för den som tittar, läser och tänker. SD formligen regerar. En konspirationsteori kanske du tänker? Läs då vidare och få klarhet.

Mitt påstående är inte löst tyckande utan bygger på statistik. Medias huvudfokus, inte bara i Sverige, utan i de flesta västländerna, har allt mer kommit att handla om just frågor som gynnar populister och makteliten: gängkriminalitet, brott och straff, integration, invandringen, rädsla för islamsk terror.

Detta, istället för att ge våra verkliga ödesfrågor: förlusten av biologisk mångfald, klimathotet och krigsindustrins maktgrepp, det fokus som krävs. Populisterna och makteliten har skickligt styrt både medias och övriga partiernas fokus bort från dessa frågor, till frågor som istället gynnar det näringsliv som vill fortsätta som om utmaningarna inte existerade.

Populisterna sprider myten att Greta Thunberg skulle vara styrd och utnyttjad av en hemlig makt. Om man vänder på resonemanget. Är det någon som på fullt allvar tror att klimatförnekande nationalister som Trump eller SD skulle få sådant inflytande över den politiska dagordningen, utan att väldigt inflytelserika företagsledare och näringslivet skulle vilja detta? Föga sannolikt.

Utanför medias enögda gängvåldbubbla pågår en existentiell kris för mänskligheten.

”Småskalig lantbrukare som vill slippa hot och hat”

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel