Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Positiva till granskningsfunktion

Laxå kommun är positiva till Socialdepartementets förslag om en oberoende granskningsfunktion för hälso- och sjukvården

Tommy Holmquist, S, ordförande i social- och omsorgsnämnden, skriver i remissvaret till Socialdepartementet att Laxå kommun är positiva till den föreslagna myndigheten. Anledningen är bland annat att säkerställa en god vård oberoende var man är bosatt och oavsett vem som utför vården.

I remissvaret skriver Tommy Holmquist även att myndigheten bör utveckla metoder att mäta kvalitet i förhållande till väldefinierade kvalitetsindikatorer. Han skriver även att det ska vara lätt för medborgarna att hitta de underlag de söker.

Tommy Holmquist avslutar remissvaret att metoderna för uppföljning av ekonomiska satsningar på prioriterade vårdområdet bör förbättras. Även även effekten av uteblivna satsningar på lågprioriterade områden.

”Internationella jämförelser och en aktiv omvärldsbevakning kan bidra till en positiv utveckling av den svenska vården och omsorgen.”