Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten rekryterar

– Hallsberg är logistiknavet för Mellansverige. Det känns ganska naturligt att Posten ska etablera sig just här, säger projektledaren för Hallsbergsterminalen.
Under fredagen och lördagen fanns Posten på plats på mässan.

En av årets 120 utställare på Hallsbergsmässan är Posten. Under mässan passade projektledaren för nya postterminalen i Hallsberg, Magnus Larsson, och hans kolleger på att informera om terminalbygget och samla in intresseanmälningar för att arbeta hos dem.

Just nu pågår rekryteringen av en underhållschef och nästa vecka börjar Posten söka efter underhållstekniker till Hallsbergsterminalen, berättar Magnus Larsson, projektledare. Våren 2013 startar rekryteringen av alla terminalarbetare.

– Totalt kommer det att jobba cirka 350 medarbetare på den nya terminalen, säger Larsson.

När personalen är på plats ska dessa utbildas och kompetensutvecklas under våren och sommaren 2013. Den 29 september 2013 är det produktionsstart för postterminalen i Hallsberg, berättar Larsson.

Just nu pågår arbetet med produktionsupplägget: när på dygnet ska posten sorteras och hur ska den sedan skickas ut till alla brevbärarkontor?

– Huvuddelen av produktionen kommer att ske på eftermiddagar, kvällar och nätter, förklarar Larsson.

I dagsläget finns det tio postterminaler runt om i Sverige. När Hallsbergsterminalen står klar ska de nuvarande terminalerna i Karlstad och Västerås stängas och deras produktion flyttas till Hallsberg.

– Vi kommer att täcka upp från Sysslebäck, mot norska gränsen, till Valdemarsvik, säger Magnus Larsson.

Han anser att Hallsberg har ett fantastiskt logistiskt läge där Posten kan nyttja järnvägsnätet mycket mer än vad de gör i dag.

– Flyttar vi volymer från flyg till tåg bidrar vi till en minskad miljöpåverkan, konstaterar Magnus Larsson.

Hallsbergsterminalen

Produktionsstart är den 29 september 2013.

Terminalen kommer att täcka upp 55 kommuner och behandla cirka 1,3 miljoner försändelser per dygn.

Terminalområdet omfattar 82 000 kvadratmeter markyta och terminalbyggnaden blir 26 800 kvadratmeter stor.

Totalt kommer runt 350 personer att arbeta på Hallsbergsterminalen.

Källa: Posten