Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Posten växlar in på nytt spår

För en dryg månad sedan fick de första breven stämpeln ”Hallsberg”. Då var det på prov. Imorgon är det skarpt läge för Postens nya terminal.

Sedan de första kontakterna mellan Posten och Hallsbergs kommun har det gått fem år. Nu står 27 000 kvadratmeter postterminal färdig att tas i bruk. Förhoppningen är att ny teknik, nya medarbetare i nya lokaler ska se till att försändelserna kommer fram – som ett brev på posten.

– Vi har testkört sedan mitten av augusti och målet är att kunderna inte ska märka av flytten, säger terminalchefen Magnus Larsson.

För att ta det säkra före det osäkra när mycket är nytt så sker flytten av verksamheten successivt.

– Nu först tar vi till oss en del av de försändelser som tidigare sorterats i Karlstad och i Stockholm.

Senare i höst tas resten av Karlstadförsändelserna över och i februari är produktionen i full gång när verksamheten från terminalen i Västerås flyttar till Hallsberg.

Den stegvisa starten gör att antalet anställda också ökar efter hand.

– Hittills har vi rekryterat 107 personer, men vi kommer fortsätta att ha rekryteringen öppen under hösten, till dess vi känner att vi är så många som vi behöver vara, säger Magnus Larsson.

Hallsbergs kommun har alltsedan diskussionerna med Posten inleddes räknat med ringar på vattnet med anledning av etableringen i form av mer kringservice och ökad inflyttning och därmed ökade skatteintäkter.

Av de som rekryterats hittills har en tredjedel flyttat med från andra postterminaler.

Det ger jobb för andra, till exempel fastighetsmäklare.

– De senaste månaderna har vi sålt fem-sex villor till familjer som flyttar hit för att de fått jobb på Posten. Det är mycket för att vara under en sommar i Hallsberg, säger David Romell på Fastighetsbyrån.

Läs mer i lördagens NA.