Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postslarv anmäls

Ljusnarsbergs kommun kommer att göra en anmälan till Socialstyrelsen enligt Lex Maria angående slarv med postförsändelser. Flera gånger från februari 2008 till februari i år har journalhandlingar till skolhälsovården vid Ljusnarsskolan hamnat på villovägar.

Företrädare för Ljusnarsbergs kommun har varit i kontakt med en handläggare vid Socialstyrelsen i Örebro. Handläggaren har rekommenderat kommunen att göra en anmälan eftersom de inträffade händelserna berör patientsäkerheten.

Dessutom riskerar berörda elever att drabbas av skada om någon obehörig får tillgång till de uppgifter som finns i de journalhandlingarna som kan komma till fel adress.

Vid ett tillfälle skickades ett brev innehållande journalhandlingar från ett lasarett till skolhälsovården vid Ljusnarsskolan. Brevet öppnades på kommunhuset och transporterades först därefter via budbärare till skolan.

Där lades försändelsen på en allmän plats. Dessutom lades brevet i en hög med övrig post. Först senare transporterades brevet till rätt fack.

Enligt uppgifter till Socialstyrelsen har samma sak inträffat ett antal gånger under de senaste två åren. Nu vill kommunen ha en egen adress till skolhälsovården för att slarv med sekretess vid posthantering ska upphöra.