Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Postterminalen klar om mindre än två år

I dag togs första spadtaget för Postens nya terminal i Hallsberg. Om mindre än två år ska de nya lokalerna vara inflyttningsklara.

Det är ett tufft schema som Posten står inför när det gäller att ta den nya anläggningen i Hallsberg i bruk.

– Det här är ett projekt där det finns ett väldigt stort antal deadlines, säger Andreas Falkenmark, chef för Postens brevverksamhet i Sverige.

Pionjärprojekt

Den nya terminalen är på många sätt ett pionjärprojekt för Posten.

– Det blir verkligen ”high tech”. Vi kommer bland annat kunna sortera i princip all post i den ordning som brevbärarna ska dela ut den och det har vi inte gjort på någon annan anläggning förut. Det ökar effektiviteten avsevärt, säger Falkenmark.

NA har berättat om de många turerna som ledde till att Posten till slut valde att förlägga sin nya terminal i Örebroregionen i Hallsberg.

Många förhandlingar

Det var i september 2010 som beslutet blev officiellt och Thomas Doxryd (S), kommunstyrelsens ordförande, kan se tillbaka på en lång process.

– Det har varit förhandling, förhandling, förhandling. Den här tiden kommer att ta upp många kapitel i mina memoarer, sade Doxryd i sitt tal.

Erbjuder inflyttningMen Hallsbergs kommun står inför ett flertal stora utmaningar även under åren som kommer.

– Vi vill kunna erbjuda så många möjligt av dem som väljer att komma med från Postens anläggningar i Karlstad och Västerås att kunna flytta hit till vår kommun. Det ställer förstås stora krav på allt från barnomsorg till detaljplanering för byggande, säger Doxryd, som dock betonar att hela regionen samarbetar om de frågorna.

– När vi träffar personal som är intresserade av att flytta hit deltar alltid även folk från de omkringliggande kommunerna. Det här är något vi arbetar gemensamt med i regionen, säger Doxryd.