Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Power on weekend för Haiti

De jobbar för en förändring för människor från när och fjärran. De jobbar för att unga i Örebro ska ha en meningsfull fritid. Och de jobbar för att rädda liv i Haiti.

De går tredje året på Risbergska skolan och ägnar både skoltid och ledig tid till att göra projektet, arran-gemanget ”Power on weekend”, 26-28 mars, så bra som möjligt.

– Vi vill inspirera människor att inse att alla kan hjälpas åt för att göra vår värld till en bättre plats, säger Marcus Rossheim som sedan i maj förra året har planerat ”Power on weekend” tillsammans med Marcus Persson och kusin Robin Rossheim.

En förmiddag träffar Stadsliv Marcus och Marcus på Risbergska skolan. De har Jesus som förebild i sin vardag och i sin skoldag.

Projektet de arbetar med är en utveckling av det ursprungliga ungdomsmötet ”Power on” som föddes i Östernärke 2007.

”Power on weekend” innehåller flera konserter, men också samtal, seminarier och föredrag. I arbetet kring evenemanget medverkar ungdomspastorer från frikyrkorna i Örebro samt flera andra frivilliga.

Ett givet ämne från starten var meningsfull fritid för Örebros ungdomar.

– Vi jobbar ekumeniskt och tänker på att det behövs ännu fler nyktra och trygga aktiviteter för ungdomar. Inga droger. Vi vill diskutera hur det är möjligt att skapa dessa akriviteter. Visst finns Kulturhuset i stan, och det är bra, men det behövs fler platser dit tjejer och killar kan komma när de är lediga. Det känns mycket angeläget för oss.

Efter jordbävningen i Haiti förändrades delvis inriktningen för ”Power on weekend” som arran-geras i Elimkyrkan.

– Vi insåg att vi inte bara kan göra något för Örebro. Vi måste givetvis också ha en insamling för dem som drabbats i Haiti. Från fredag till och med söndag ska vi samla in pengar, berättar Marcus.

Under helgen bjuds besökarna på flera konserter. Alla musiker är ännu inte bokade, men ett av banden är ”Power on lovsångsteam”.

Vad har ni lärt er sedan ni började att arbeta med ”Power on weekend”?

– En hel del, det har varit inspirerande och roligt. För att allt ska fungera måste alla ha ansvar för olika saker. Det måste vara tydligt vad alla ska göra, säger Marcus och Marcus.