Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för bilrally vid Trystorps slott

Söndag 7 maj körs Trystorps slottssprint, en lokaltävling i rally, för första gången. Föråkarna står uppställda vid slottet och huvuddepån är vid magasinet.

Arrangör för Trystorps slottssprint är Svenska motorklubben, SMK Örebro, som i år firar 100- årsjubiléum. Ett 40-tal startande kommer, vilket innebär att tävlingen är fulltecknad.

– Vi gör det här för att testa om vägarna här håller för ett rally. Om det fungerar bra kanske vi kan göra något större nästa gång, säger Lollo Gustavsson från tävlingsledningen.

Förarna kör en sträcka på cirka 6,5 kilometer på mindre vägar väster om Trystorps slott som är plats för start och mål. Här kommer att finnas en servicedepå men också en parkering och servering för åskådare.

– Bland annat en Lancia Stratos, som är en av föråkarna, står uppställda vid slottet och man kan åka ut på tillfartsvägar till sträckan för att titta på tävlingen, säger Lollo Gustavsson.

Arrangemanget är en lokaltävling så de flesta förarna kommer från närområdet. "Trystorpssprinten" har en ungdomsklass, en tvåhjulsdriven klass, som är den största klassen, samt en fyrhjulsdriven klass. Första start är klockan 11.

Julmarknad på Trystorps slott med korv och glögg

Solig premiär för Hjalmar med gäster i Trystorp

Magasin blir teater?