Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för drifting på Linde Raceway

Det luktar bränt gummi och från industrirakan hörs däcktjut.
 – Drifting är kontrollerad sladd. Det är en bedömningssport som inte går på tid utan på poäng, förklarar Tommy Carlsson, SHRA:s styrelse.

Annons

Under den gångna helgen förvandlades industrirakan till Linde Raceway när motorklubben SHRA Lindesberg arrangerade Test and Tune.

– Det är ett tillfälle att testa sina bilar. Många skruvar under vintern och gör förändringar, förklarar Lena Eriksson, ordförande i klubben.

På lördagen var det dragracing som gällde och på söndagen hade klubben premiär för den relativt nya motorsporten drifting.

Sporten kommer ursprungligen från Japan och har vuxit mer och mer i västvärlden under senare år. I drifting kör bilarna en bana på sladd där det gäller att komma så nära banans markörer som möjligt. Dessutom ska förarna underhålla publiken eftersom även publikens jubel ger poäng.

– Det är en showsport, ju mer rök ju mer poäng, säger Tommy.

Eftersom det finns ett stort intresse för sporten i Lindesberg testade motorklubben om det fungerar att arrangera tävlingar i drifting här.

– Det vore kul om vi kan möta upp ungdomarnas intresse och få in dem i föreningen, säger Lena.