Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Ernst i Björskogsnäs

På torsdagskvällen sänder TV4 det första avsnittet av "Sommar med Ernst". Med Ernst Kirchsteiger som renoverar ett torp i Björskogsnäs i Grythyttan.

I åtta veckor, med start på torsdagskvällen, kan man nu få följa Ernst och hans team i deras renoveringsarbete med torpet i naturreservatet Björskogsnäs.

När NA träffade Ernst för en kort tid sedan angående hans senaste sommar-projekt sade Ernst:

– När jag kom hit hörde jag ”den blomstertid” i huvudet. Jag är trygg och glad i Bergslagen. Jag har dessutom jobbat på Grythyttans gästgivaregård, det är som att öppna ett familjealbum.

Ernst sade också att han tycker att Bergslagen som område får oförtjänt lite ljus i media-Sverige.

– Vi från landsbygden måste ha större självförtroende och förtjänar att sträcka på oss, vi behövs! Här finns en stark känsla och folk behöver förstå kraften. Jag är glad att få vara som en ambassadör för Bergslagen.

Vid renoveringen av torpet i Björskogsnäs har hela tiden tanken funnits att bibehålla fastighetens karaktär. Torpet rustades senast år 1940. Gården var ursprungligen ett finskt nybygge och har varit brukad och bebodd sedan slutet av 1500-talet. Huset ägs av Hällefors kommun.

Klockan 20 i kväll den 25 juni visar TV4 första av totalt åtta avsnitt av "Sommar med Ernst" i Björskogsnäs.