Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Krim-tv

Det populära programmet ”Efterlyst” i TV3 har fått en lokal konkurrent. I dag är det premiär för Krim-tv på na.se.

– Premiärprogrammet tar upp de senaste kvinnoöverfallen i Örebro. Polisen vill ha hjälp från allmänheten och Krim-tv kan bland annat visa upp unika bilder som kan hjälpa utredningen, berättar Herman Nikolic, webbchef på Nerikes Allehanda.

– Men vi tar också ett grepp på narkotikan i länet.

Nerikes Allehandas webb-tv har de senaste åren visat flera uppmärksammade inslag. Varför gör ni nu ”Krim-tv”?

– Vi ser att det finns ett stort intresse för den här typen av material på na.se, svarar Herman Nikolic.

– Dessutom vill vi lyfta aktuella samhällsfrågor, som exempelvis varför narkotikabrotten har ökat med över 300 procent i länet under de senaste tio åren.

Reportern Linus Mattisson blir programledare. Han har i premiären polisens presstalesman Mats Nylén och Lasse Liljegren från Kris, kriminellas revansch i samhället, som gäster. Då handlar det om narkotikan i länet. Webbreporten Mats Carlsvärd visar ett inslag från Karlslundsskogen. Där växer cannabisplantor.

Sänder vid behov

– Vi kommer att ta upp ett ämne och ett fall i varje program som blir mellan fem och tio minuter långt, säger Linus Mattisson.

– Det är ett lite längre webb-tv format, inskjuter Herman Nikolic. Men tittarna ska inte hinna tappa intresset.

Dagens premiärsändningen läggs ut på na.se direkt efter lunch. Men när kommer nästa program?

– Vi vill göra tio till tolv program per år, men vi har inte bestämt hur ofta, utan gör nya när det finns ett behov, svarar Herman Nikolic.