Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Premiär för Krim-tv

Det populära programmet ”Efterlyst” i TV3 har fått en lokal konkurrent. I dag är det premiär för Krim-tv på na.se.

Annons

– Premiärprogrammet tar upp de senaste kvinnoöverfallen i Örebro. Polisen vill ha hjälp från allmänheten och Krim-tv kan bland annat visa upp unika bilder som kan hjälpa utredningen, berättar Herman Nikolic, webbchef på Nerikes Allehanda.

– Men vi tar också ett grepp på narkotikan i länet.

Nerikes Allehandas webb-tv har de senaste åren visat flera uppmärksammade inslag. Varför gör ni nu ”Krim-tv”?

– Vi ser att det finns ett stort intresse för den här typen av material på na.se, svarar Herman Nikolic.

– Dessutom vill vi lyfta aktuella samhällsfrågor, som exempelvis varför narkotikabrotten har ökat med över 300 procent i länet under de senaste tio åren.

Reportern Linus Mattisson blir programledare. Han har i premiären polisens presstalesman Mats Nylén och Lasse Liljegren från Kris, kriminellas revansch i samhället, som gäster. Då handlar det om narkotikan i länet. Webbreporten Mats Carlsvärd visar ett inslag från Karlslundsskogen. Där växer cannabisplantor.

Sänder vid behov

– Vi kommer att ta upp ett ämne och ett fall i varje program som blir mellan fem och tio minuter långt, säger Linus Mattisson.

– Det är ett lite längre webb-tv format, inskjuter Herman Nikolic. Men tittarna ska inte hinna tappa intresset.

Dagens premiärsändningen läggs ut på na.se direkt efter lunch. Men när kommer nästa program?

– Vi vill göra tio till tolv program per år, men vi har inte bestämt hur ofta, utan gör nya när det finns ett behov, svarar Herman Nikolic.