Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Presidenten får USA att sjunka i demokratilistan

De stora amerikanska nyhetskanalerna CNN och NBC släckte nyligen ner tv-sändningen, när Donald Trump började agera ”propagandaminister”. De båda tv-kanalerna avbröt plötsligt sin sändning under den pågående presskonferensen, därför att Trump slagit på en kampanjliknande video, där han försvarar sig mot kritiken hur han hanterat coronakrisen.

”Propagandafilmen” som spelats in av Trumps egen stab beskyller medierna för att ha tonat ner riskerna med viruset, och att han själv vidtagit beslutsamma åtgärder mot spridningen av covid-19 viruset. Det innebär att president Trump bryter mot demokratiska principer och inte håller sig till sanningen.

USA har de senaste åren rasat till 86 plats bland världens länder, i en demokratiskala från 1 – 100. En internationell utvärdering som betygsätter demokratiska fri- och rättigheter. Donald Trumps fejkade nyheter om coronakrisen görs till ett propagandanummer inför det amerikanska folket, men nyhetskanalerna protesterar rakryggat mot Trumps falsarier. De amerikanska nyhetskanalerna visar att medierna inte går att tysta, och att USA styrs av en president med diktatorsfasoner.

Claes Thulin

Bergslagen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel