Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pressade seriesegraren – förlorade spännande semifinal

Lindesberg Volley gjorde livet jobbigt för Hylte/Halmstad.
Laget satte förhandsfavoriten i en svår sits.
Men till sist blev det förlust, 3–1, i det första semifinalmötet.

Annons

Lindesberg Volley bjöd upp till ordentlig kamp mot Hylte/Halmstad på söndagseftermiddagen. Motståndarna, som av de flesta tippas vinna semifinalserien enkelt, tog hem det första setet med 25–17.

Sedan la Lindesberg i en extra växel. Gästerna vann det andra setet med 25–19 i Halland.

Det fortsatte att vara tätt och tufft på banan. Lindesberg satte rejäl press på Hylte/Halmstad i både det tredje och det fjärde setet. Men båda gångerna var hemmalaget som bäst när allt gällde som mest. Vann med 25–23 respektive 25–22. Hylte/Halmstad bärgade segern med 3–1 i set och leder i och med det 1–0 i matcher.

Åländskan Melina Mangs, som presenterade sig på allvar i offensiven, var starkast framåt i Lindesberg Volley. Hon svarade för 15 poäng. Sedan följde Sara Malmlöv och Sarah Schmid på 14 poäng vardera.

Nästa match i semifinalserien, som avgörs i bäst av fem, spelas på onsdag i Lindesberg arena.

Matchfakta

Hylte/Halmstad–Lindesberg Volley 3–1 (25–17, 19–25, 25–23, 25–22)

Poäng, Lindesberg Volley: Melina Mangs 15, Sara Malmlöv 14, Sarah Schmid 14, Dalila-Lilly Topic 10, Anna Lindqvist 8, Linnea Skogsberg 2.

Publik: 172 (Halmstad arena).

David Flatbacke-Karlsson