Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prestigelösa chefer skapar dynamiska arbetssplatser

Chefen bestämmer agendan! Visst är det så och konstigt vore det väl annars? Men riktigt så enkelt är det inte.

I stora företag har du ledningsgruppen att redovisa för. Följer du inte uppsatta mål, får du tala om varför. Däremot i mindre företag har du kortare beslutsvägar och möjlighet till snabba förändringar. Både på gott och ont.

Jag har själv haft föremånen att få jobbat i ett så kallat medelstort företag. Viktiga ingredienser för att bli ett så kallat framgångsrikt företag, tror jag är. Personalen, kunskapen där, skapad arbetstrivsel, ansvarstagande och bra chefer! I dessa tider som är nu, blir det naturligtvis lite annorlunda. Vissa normalt framgångsrika verksamheter, går inte alls, tråkigt. Medan andra går som tåget. Så visst spelar det in också vilken inriktning företaget har på sin tillverkning/service/verksamhet!

Hierarkiska företag kan kännas väldigt gammelmodigt och skapa en viss typ av människor. Oftast blir man begränsad i sitt kunnande och jobb. Gör det du ska!

Däremot om du får prova på andra sysslor, skapar det mervärde för den anställde. Den ökade kunskapen ger en skapad arbetstrivsel. Chefer inom detta intervall är oftast inte så prestigefyllda, oftast får man höra att denna avdelning fungerar bra. Anställda tar åt sig kunskap och förändringar på ett bra och smidigt sätt.

I den hierarkiska avdelningen där chefen bestämmer och toppstyr, blir det oftast motsatt resultat! Otrivsel, kommer aldrig igång, missnöjda arbetare.

Vid företagssammanslagningar och befarade neddragningar, blir det oftast den senare varianten som börjar gälla. Hårdhudade människor som följer uppsatta mål om minskning av antalet anställda.

Jaa, vad kan man göra åt detta? Se till och skaffa dig en bra utbildning, gå in för ditt jobb så gott det går. Finslipa ditt kunnande, arbetsgivaren märker det. Som arbetsgivare finns inget som är så viktigt som ärliga, kunniga, genuina anställda. Du skapar dig dessutom en bra plattform och blir attraktiv. Ge inte upp, lycka till!

”Personalutvecklare”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel