Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Pridefestivalen i Örebro Kristna hånas i Pride

En pridefest i Örebro presenteras som om hela stan är med och vill deltaga. Samma fenomen som i Stockholm då man påstod att en halv miljon såg paraden. Påståendet var totalt orimligt vid närmare granskning. Eufemiska påståenden kan inte dölja sanningen. Halva Stockholm var inte där.

”Alla politiker vill stötta Örebro Pride” läser vi i NA den 17 augusti. Det stämmer inte! Vid kontakt med olika politiker så håller inte alla med, men föredrar att tiga, liksom kyrkorna i vår stad. Orsaken kan vara rädsla för hot och andra konsekvenser eftersom yttrandefriheten är begränsad efter grundlagsändringen i maj och juni 2002.

”Om dessa tiga skall stenarna ropa!”, var svaret en gång på en kontroversiell fråga mellan Jesus och fariséerna. Kanske inte precis stenarna ska ropa men vi ”vanliga” får väl ta stenarnas plats och ropa om inte respektive ledarskap inser vad som sker.

Prideparaderna är inte så toleranta som de utger sig vara, utan är i många fall aggressiva och har öppet hånat Kristus. Här är några av de utfall mot företrädare för kristen tro i Pride Stockholm:

@NA Brödtext m pil:2000: I pridefestivalens demonstrationståg genom Stockholm skanderades orden: ”Krossa KD:s homohat, hacka Affe till oblat!”.

2001: Liberala ungdomsförbundet uppmanade besökare på pridefestivalen i Stockholm kasta pil på bilder av Alf Svensson, påven och Ulf Ekman.

2003: Tidskriften Lava, som utges av Stockholms Kulturförvaltning, (ur DN 18/6-03), publicerar en nidteckning med Alf Svensson och Siewert Öholm i sexuell position. Tecknaren säger sig vilja ”rensa bort ett kristet, unket, ruttet, manligt, gammalt stinkande j-a moralsystem från jordens yta”.

2004: Dekadance, en underavdelning till pride-festival 2004, uppmanar besökare att välja en klädstil som ”bidrar till stämningen” eftersom ”Dekadance är en frizon för partyglada pervon”. Ett förslag på klädsel är nazi-uniform, (militära uniformer, till exempel SS), lyder instruktionerna!

Slutligen 2012: Jonas Gardell förespråkar i Svenska Dagbladet mer porr på Pride i Stockholm. Så talar alltså en ”teologie hedersdoktor”.

Exemplen räcker. Så har det pågått år efter år. Självklart får det konsekvenser för förtroendet för dem som handlar så.

Ingen seriös forskare har den bestämda meningen att homosexualitet är medfödd. Tvärtom menar man att det är förvärvat. Mycket starka belägg finns för att sociala faktorer orsakar denna ”läggning”. Modern medicinsk vetenskap kan ha sina lösningar, men församlingen/kyrkan har sin Herres lösning och kan inte säga något annat och har inte rätt att kompromissa med kontext och krystade omtolkningar av Guds ord.

Men den alltigenom rådande kristna grundsynen är att de som kämpar och är olyckliga alltid ska finna en öppen dörr och stor barmhärtighet om de söker hjälp. Ingen fördömelse, det lämnar vi till högre ort. ”Omvänd er” var apostel Petrus maning i sitt stora tal till folket.(Apg 2:38).

Tord Israelsson

Örebro

Charlotte Israelsson

Örebro

Lars O. Larsson

Örebro

NilsOlov Nilsson

Örebro

Christina Nilsson

Örebro

Yngve Grahn

Pålsboda

Erna Grahn

Pålsboda

Laila Herstad-Mikalsen

Örebro

Leif Gustafsson

Örebro

Elsmari Gustafsson

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel