Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prisbelönt Hallsbergslärare återigen nominerad till Guldäpplet

Den IT-baserade undervisningen på Stocksätterskolan i Hallsberg uppmärksammas på nytt. Återigen har läraren Veronie Lejonord blivit nominerad till lärarpriset "Guldäpplet".

Veronie Lejonord är textillärare, förstelärare och IKT-ansvarig på Stocksätterskolan i Hallsberg. Under flera år har hon arbetat med att utveckla undervisningen med digitala verktyg, tillsammans med sina elever.

Lärarpriset "Guldäpplet" är infört för att uppmärksamma lärare som med hjälp av digitala verktyg och arbetssätt utvecklar undervisning och pedagogik. Anledningen till att hon är nominerad i år är bland annat hennes arbete med att driva den digitala utvecklingen, inspirera kollegor och dela med sig av erfarenheter.

Guldäpplet har delats ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne och en rad samarbetspartners, däribland Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund och SKL, sedan 2002.

– Erfarenheterna från de nominerade är viktigare än någonsin nu i höst, när de nya styrdokumenten som betonar frågan om digital kompetens börjar gälla, skriver Peter Becker, ordförande i Guldäpplets jury, i ett pressmeddelande.

Juryn utser tre finalister bland de nominerade. Dessa presenteras på Bokmässan i Göteborg den 27 september. Den 29 oktober presenteras vinnaren på Skolforum & Framtidens Lärande, vid Stockholmsmässan i Älvsjö.

De två senaste årens pristagare sitter med i juryn, liksom företrädare för alla partners och professor Åke Grönlund, som är verksam vid Örebro universitet.