Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO invigde ny lokal

– Det är en välsignelse. Nu har vi äntligen en fast punkt.Så beskriver PRO:s ordförande flytten till den nya, större lokalen. Och de övriga medlemmarna är inte sena att hålla med.

Trångboddheten under hösten är numera ett minne blott. För ett par veckor sedan påbörjade PRO-föreningen flytten till en ny, större lokal i Garhytteskolans gamla del. Nu med ingång genom den stora entrén.

Häromdagen var det dags att inviga den. Det var en stor skara föreningemedlemmar som tittade in för att samtala kring kaffe med dopp. Alla ivriga över att se var de framtida mötena och träffarna ska hållas.

– Det här blir verkligen bra, sa Barbro Fredriksson.

– Det är fint att ha en sådan här lokal. Och så ligger den väldigt bra till, fyllde Britta Karlsson i.

Många sitter ensammaMed start den 2 mars ska föreningen tillsammans med kommunen anordna de träffar för äldre, som NA tidigare berättat om. Tanken är att de äldre, även icke PRO-medlemmar, ska kunna träffas varje vecka för att dricka kaffe, samtala och kanske handarbeta.

– Det finns så många som sitter ensamma. Nu får de möjlighet att komma ut och umgås med andra. Vi hoppas att det blir välbesökta träffar, sa Karl-Georg Gustavsson, föreningens ordförande.

Vad träffarna mer ska innehålla är ännu ett oskrivet blad, men idéer om en trafikcirkel och kurs i tovning finns.

Vill inte styra upp

– Vi vill inte styra upp det för mycket. Det får inte bli ett tvång att komma hit varje vecka, sa Gustavsson.

– Det ena ger nog det andra. Jag tror att vi kommer på efter hand vad vi vill göra, sa Elsebeth Peltokangas.

Medlemsmötena kommer även fortsättningsvis att hållas i församlingshemmet.