Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem för Ekblom - Rudholm snabbast i testet

(Uppdaterad 19.42) Första testet någonsin för TTA-bilarna. Då drabbades Fredrik Ekblom av strul och hann knappt köra alls. Snabbast var istället Robin Rudholm.

Annons

På Gelleråsen strax norr om Karlskoga genomfördes i dag det första officiella testet någonsin av TTA-bilarna, och en av endast tre testdagar inför premiären just på Karlskoga motorstadion nästa helg.

Saabs Robin Rudholm satte bästa varvtiden med 1.04,108 - men var sannolikt mest nöjd med att han hann avverka hela 54 varv. Örebroaren Richard Göransson, BMW, var snabbast av alla på eftermiddagen, blev tvåa totalt på 1.04,283 och hann med 56 varv, näst flest av alla förare.

Tungt för Volvo

För Volvoteamet gick det betydligt sämre. Örebroaren Fredrik Ekblom kunde inte genomföra ett enda helt varv på förmiddagen på grund av problem med drivaxeln och fick på eftermiddagen bara till sju varv med 1.05,202 som bästa tid.

- Bekymret är att allt tog sådan tid eftersom mekanikerna inte har någon erfarenhet av den här bilen. Vi hann inte få ut mycket alls, tyvärr. Det blev mer som en rollout, vi såg till att skruvarna satt fast, säger Ekblom till NA.

Bara två testdagar kvar

Även Vretstorpssonen Thed Björk hade en strulig förmiddag med endast tre genomförda varv, men fick bättre fart på bilen på eftermiddagen och hann med 20 varv och fick tiden 1.05,291 som bäst.

Björks och Ekbloms teamkompisar Tommy Rustad och Robert Dahlgren återfanns ännu en bit ned i resultatlistan och hann bara med 25 respektive 15 varv.

TTA-testerna fortsätter nu under torsdag och fredag på Anderstorp. Därefter får teamen inte testa mer förrän tävlingspremiären på Gelleråsen nästa helg.

Läs mycket mer om testet i torsdagens NA, papperstidningen!