Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem med snö – men också god tur

Rasrisken undanröjdes när tre meter höga drivor skottades bort från taket på Moabhallen. Men snön gör också nytta, till exempel för sparkåkare som Oscar Eriksson.

Ishallen i Kumla stängdes i måndags efter att man upptäckt att den västra delen av taket buktade in på några ställen och det befarades att taket kunde rasa in.

Under hela tisdagen arbetade personal från företaget Garantitak, med att skotta undan snön. För att komma upp på taket hade de två kranbilar till sin hjälp.

På den västra sidan av taket var snötäcket djupast. Där var snölagret på sina ställen nästan tre meter tjockt.

Hallen var stängd under hela tisdagen och kommer inte öppnas förrän taket har inspekterats efter skottningen. Färsk information om när hallen öppnar igen finns på Kumla kommuns hemsida.

Om snömassorna ställde till det för Moabhallen så tyckte Oscar Eriksson från Kräcklinge snarare att det var härligt med massor av snö.

Tillsammans med sin farfar Bengt Eriksson i Åbytorp åkte han samhället runt på sparkstötting. Ett hårt snölager på vägarna utan vare sig salt eller grus gjorde föret perfekt.

– Det är ovanligt att få uppleva det här. De här båda sparkstöttingarna har stått länge, länge i ett förråd, berättar Bengt.

– Jag har åkt spark på sjöis förut, berättar Oscar efter att han med handen pekat ut hur långt han och farfar sparkat sig fram.

– Sedan har vi matat rådjuren med morötter, potatis och havrekross. Vi har sju rådjur som kommer till oss, fyller farfar på.

Och Oskars sportlovsäventyr fortsätter: mellan onsdag och torsdag ska han vara hos mormor i Kumla – och sova över.