Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prognosen för påskhelgen: "Rätt soligt i flera dagar"

Påskhelgen väntas bjuda på sol i länet – även om våren inte här här ännu temperaturmässigt. Det berättar meteorologen Ian Engblom på vädertjänsten Foreca.

– Det kommer vara rätt soligt i flera dagar, även söndag som är den dag som har sämst förutsättningar för soligt väder, säger han.

Annons

Skärtorsdagen:

Under kvällen väntas klart till halvklart väder.

– Till i kväll väntas stackmolnen försvinna, men det kan dra in molnslöjor. Det blir ganska kyligt med ner mot 3 till 7 minusgrader, säger Ian Engblom.

Långfredagen:

Mitt på dagen väntas det mulna på ytterligare och bli mellan 1 och 4 minusgrader.

– Då har vi samma typ av väder men det ser ut att vara lite mer molnighet på dagen.

Påskafton:

Natten mot lördag blir precis som tidigare nätter kall, visar prognosen.

– Men på dagen ser det faktiskt ut att bli ganska så soligt. Temperaturen blir ungefär som under fredagen 2 till 4 minusgrader.

Påskdagen:

Klart till halvklart väder väntas under söndagen med i stort sett samma temperaturer.

– Sedan ser det ut att bli en ökad molnighet under dagen. Det är lite osäkert med nederbörd, men som det ser ut just nu blir det uppehåll.

Annandagen:

Till måndagen kan det bli kallare under kvällen med 3 till 4 minusgrader, och runt 2 minusgrader på dagen.

– Här är det lite mer osäkert med molnigheten, om de här molnen från dagen innan ligger kvar eller om det hinner klarna upp. Det blir också lite blåsigt med nordligare vindar.