Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt Bergskraft drivs vidaresom en ekonomisk förening

Projekt Bergskraft Bergslagen är på upploppet. Men ett nytt Bergskraft står redo att ta över stafettpinnen. Nu som en ekonomisk förening.

Sedan ett år tillbaka har projektledningen försökt hitta lösningar för en fortsättning på projektet Bergskraft Bergslagen. Att bara lägga ner projektet har setts som oförsvarligt.

– Vårt digitala arkiv, testfältet för forskning kring gruvavfall samt all den kunskap och kompetens vi har samlat på oss genom åren får inte gå till spillo, säger projektledaren Stefan Sädbom.

Hittills har han inte lyckats hitta något annat projekt som liknar Bergskraft. Det är kanske inte unikt, men sannerligen speciellt att ett projekts vision och arbete överförs i företagande, hävdar Sädbom.

– När vi drog igång klev vi in i ett tomrum med mycket liten aktivitet inom prospektering och bergsbruk. Gensvaret vi fått genom åren är sådant att projektets verksamhet i allra högsta grad är värt att driva vidare.

Lösningen för Bergskrafts framtid har också hittats. Man har bildat en ekonomisk förening, vilket är en alldeles speciell företagsform.

Läs mer i måndagens NA Bp.