Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Protest mot elevflytt

Tvåorna vid transportinriktningen på Alléskolans fordonsprogram protesterar mot att de flyttas från Trafikcenter för att läsa tredje året i Hallsberg.
– Vi har ifrågasatt varför vi inte kan få kvar. Vi har börjat här och trivs bra, säger eleven Angelica Gustafsson.

Annons

NA berättade i gårdagens tidning om att Sydnärkes utbildningsförbund, Suf, beslutat att starta en egen transportinriktning på fordonsprogrammet och ska sluta anlita Trafikcenter i Kvarntorp. Det innebär att de som i dag går i tvåan på Alléskolans fordonsprogram i höst flyttas från Trafikcenter för att studera tredje året i Hallsberg.

Upprörda

Angelica Gustafsson och klasskamraterna är upprörda över att de inte får fullfölja programmet på plats ute vid Trafikcenter.

– Det är rent ut sagt för jävligt. Vi vill ha det som det är nu, säger Angelica Gustafsson.

– Det sämsta är att vi har fått så dålig information, säger Johan Wreding.

Eleverna tycker att informationen från Suf har varit dålig och att den kommit sent. På fredag är det deadline för gymnasievalet och de tycker att informationen borde ha gått ut tidigare så att niorna vet vad som gäller.

– Det kom som en smäll i ansiktet, säger Linn Nordahl om beskedet.

Ingen information

Hon och de andra tycker inte heller att Eddie Strömberg har pratat med eleverna om att de ska flyttas. De känner sig tveksamma till vad de får för utbildning, vilka resurser som kommer att finnas i Hallsberg och om det finns företag med personal som kan ge dem bra utbildning.

Vill veta möjligheter

– Vi vill veta vilka möjligheter vi har i Hallsberg. I dag vet vi varken ut eller in, säger Angelica Gustafsson.

– Det verkar ogenomtänkt och det blir strul för oss, säger Johan Wreding.

Om ni inte kan gå trean vid Trafikcenter, vad gör ni då?

– Då får vi byta till John Norlander-gymnasiet. Vi byter hellre kärnämneslärare än körlärare, säger Angelica Gustafsson.