Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provspelare nobbade Kif – valde division 2

(Uppdaterad) Hon har provtränat i en månad. Men till slut valde den allsvenska stjärnskottet bort Kif Örebro – för en division 2-klubb.

Annons

Det handlar om Emelie Johnsson, 23, som gjort 82 allsvenska matcher för Kristianstad.

Sedan i slutet av januari har vänsterbacken provtränat med Kif Örebro – men till slut valde hon att att istället skriva på för division 2-klubben Borens IK från Motala.

– Hon flyttade upp från Kristianstad till Motala för att bo där med sin pojkvän, och dessutom har hon jobb i Motala. Det skulle bli för tufft att pendla. Dessutom har hon en skadad axel som hon redan opererat en gång och som hon måste operera en gång till. Nu tar hon det här som ett mellanår, så får vi se sen, säger Max Erhagen, klubbchef i Kif.

Till torsdagskvällens träningsmatch mot stjärnspäckade Tyresö får Kif istället in två nya testspelare: Tjeckiska tvillingarna Irena och Lucie Martínková.

Irena är central mittfältare, tänkt som ersättare till Marie Hammarström. Lucie är yttermittfältare eller anfallare och fick tjeckiska motsvarigheten till diamantbollen i somras. Båda är 26 år, har ett 50-tal landskamper med Tjeckien på meritlistan och har tagit åtta raka ligatitlar med Sparta Prag.

– Båda har bra temperament och bra fysisk standard, säger Kif-tränaren Rickard Nilsson som under onsdagskvällen för första gången får se de båda spelarna i träning.

Till  torsdagskvällens match

  lånar Kif dessutom in ÖSK Söders målvakt Mimmi Paulsson-Febo, som i höstas fick hoppa in och göra 20 minuter i U20-landslaget. Att hon nu finns med i Kif beror på att Stehpanie Labbé är på landslagsläger med Kanada och Lina Domberg (som med största sannolikhet flyttas upp från talangtruppen till A-laget och blir reservmålvakt där i år) har skadekänningar.

– Mimmi har tränat med oss då och då under hela försäsongen, men kommer att spela med ÖSK Söder i år. På sikt hoppas och tror vi att hon kommer bli en allsvensk målvakt. Det här är ett bra läge att ge henne chansen, säger Nilsson.

Även nyförvärvet Marie-Éve Nault, kanadensisk vänsterback som landade i Örebro på onsdagen, kan göra debut på torsdagen, men det beror på hennes status efter den långa flygresan.

På Kifs frånvarolista finns förutom målvakterna också stjärnbacken Sara Larsson, som har fortsatta problem med sin hälsena, samt backen Moa Narving och mittfältaren Lejla Basic. Dessutom finns frågetecken för Jennie Wecksell, som fick en smäll mot sitt korsbandsopererade knä i lördagens träningsmatch.

– Vi får avvakta och se hur det är med Moa och Lejla, de kan nog bli borta någon becka till. Jennie hoppas jag kan spela redan nu, men jag vill titta till hennes knä först, säger Rickard.

Startelvan till torsdagens match, som spelas på Tyresövallen 19.30, bestämms under torsdagen, men sent på onsdagskvällen lades truppen ut på Kif Örebros hemsida: Mimmi Paulsson-Febo, Fanny Edström (målvakt från talangtruppen) – Susanna Lehtinen, Maria Synnerdahl, Marina Pettersson-Engström, Jennie Wecksell, Marie-Éve Nault – Irena Martínková, Lucie Martínková, Helén Eke, Elin Magnusson, Ellen Karlsson, Linda Hallin – Adelisa Grabus, Sarah Michael, Sanna Talonen.

Läs mer om tvillingarna Martínková i torsdagens NA, papperstidningen!