Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykiatriker tog med flicka till mediumet Terry Ewans

Läkaren Jan Pilotti tog med en 17-årig patient till tv-kända mediumet Terry Ewans.
Nu anmäls han av sin tidigare chef på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken på USÖ.
- Det är en ren hämnd, säger Jan Pilotti.

Den 17-åriga flickan hade en dödslängtan sedan hon förlorat sin storasyster i en bilolycka. Familjen hade tidigare träffat flera medium. Nu ville de få träffa mediumet Terry Ewans i Fanthyttan, känd från tv-programmet ”Det okända”.

-Jag är en erfaren traumaterapeut och jag hade provat allt. Jag tänkte att kanske skulle det kunna hjälpa flickan att få träffa Terry Ewans, förklarar Jan Pilotti sitt handlande.

NA har talat med flickans mamma som säger att hon har fullt förtroende för Jan Pilotti.

-Jag tycker att det är fruktansvärt att han blir anmäld för detta. Min dotter blev bättre efter besöket hos Ewans, säger mamman.

Anita Ivarsson, chef på barn- och ungdomspsykiatriska kliniken, skriver i anmälan att detta var bara ett exempel av flera på läkarens "gränslösa agerande" under det senaste året, men detta var första gången som en patient blev inblandad.

-Detta är ärekränkning, kommenterar Jan Pilotti.

Anita Ivarsson själv är förtegen.

- Jag har gjort en anmälan på förekommen anledning. Nu ligger ärendet hos Socialnämnden. Mer vill jag inte kommentera just nu, säger Ivarsson.

Jan Pilotti har sagt upp sig från barn- och ungdomspsykiatriska kliniken. Han menar att Anita Ivarsson är inkompetent och förstör verksamheten där.

-Jag vill inte föra den debatten i media, kommenterar hon Pilottis kritik.