Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Public service, ja tack!

Annons

På Kanarieöarna brukar vi se på nyheterna på TV, utan att vi förstår det spanska språket. Men man ser ju tack vare bilderna vad som hänt. Nyhetsuppläsarna där verkar lägga stor vikt vid sitt utseende, inte minst då det gäller skor.

Det är skönt att komma hem till Sverige igen och se på Rapport och Aktuellt. Nyheterna därifrån ges på ett bra och relevant sätt av personalen. Inget överdrivet som ”tack snälla”, då man intervjuat någon, utan på ett sätt man kan förvänta sig. För visst är TV4 experter på att liksom skapa idoler av sina programledare och nyhetsuppläsare. Att bli en kändis, lockar tydligen!

Sommarpratarna är fantastiskt att lyssna på och TV-sändningarna måste vara en succé. Få höra människor berätta om sina liv och händelser, som satt spår. Hur rätt hade inte Jan Scherman då han häromdan i ”sommarpratarna” tyckte att Åkesson med anhängare eldat på fördomarna och att människor inte tillåts växa. Gina Dirawi har gett mig en helt annan bild, vilken fantastisk tjej alltså!

Säga vad man vill om Janne Josefsson och Uppdrag Granskning. Men han var före sin tid, inte rädd det minsta. Våga ställa de där obehagliga frågorna som svenska folket vill ha svar på. Till och med den diplomatiske Carl Bildt tillsammans med Ulf Adelsohn ondgjorde sig över Jan Josefsson vid ett torgmöte.

Jag förstår mycket väl att Sverigedemokrater och moderater vill ha bort Public Service, för där får man höra sanningen. I många länder ger man sig på journalister som vill förmedla den sanna bilden om hur saker gått till. Slutligen vill jag säga att jag gärna fortsätter betala skatt för att få ha kvar public service. Jag tycker om public service människosyn, man behöver inte se filmstjärnelik ut för att jobba där. Det är innehållet som räknas, heders.

”Stolt svensk”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons