Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punktering för Göransson

Så har Richard Göransson inlett det Svenska rallyt. Han var 18:e av 21 förare i WRC-klassen på torsdagens kvalsträcka.
Och VM-starten började med en punktering.

Annons

Göransson var alltså 18:e snabbast i kvalet, åtta sekunder från snabbaste förare i form av Fords fabriksförare Jari-Matti Latvala.

– Jag var mindre än två sekunder per kilometer långsammare än Latvala och det är jag mycket nöjd över. De har kört den här sträckan i tio år medan jag bara har kört den fem gånger totalt i mitt liv, säger Göransson i ett pressmeddelande.

Under första shakedown-sträckan höll det dock på att ta slut tidigt när Göransson fick punktering på höger bakdäck efter bara 500 meter.

– Det började sladda väldigt mycket helt plötsligt, men det var ingen fara. Det var många andra som fick punktering också och antagligen var det på grund av för lågt lufttryck, säger Göransson.

Kvalsträckan räknas inte in i VM-rallyt utan bestämmer bara i vilken ordning förarna får välja startposition till fredagens sträckor. Snabbast väljer först och så vidare. Örebroaren får alltså välja som fyra från slutet.

– Äntligen är rallyt igång på riktigt, jag är riktigt glad och körningen har stämt bra hittills, säger Göransson.

Startar först på travbananNärmast väntar den officiella starten och SSS1 på Karlstads travbana med start 20.04 i kväll där Göransson är absolut första förare ut.

– Det känns helt sjukt att vi får öppna upp Svenska rallyt 2012. Förberedelserna har gått bra och jag får nog till och med säga att de har gått lite över förväntan hittills. Nu ska vi förbereda oss inför den riktiga starten, säger Göransson.