Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caterham: Vill behålla Marcus

Marcus Ericsson har haft en tuff debutsäsong i formel 1 – men efter succén i Singapore säger Caterhamstallet nu att de gärna vill förlänga svenskens kontrakt.

Annons

Det är Caterhams nye stallchef Manfredi Ravetto, som gjorde sin debut i rollen i Singapore, som uttalar sig om Marcus Ericsson framtid i branschmagasinet Autosport.

– Vi är verkligen väldigt nöjda med de framsteg Marcus gjort under året och våra dörrar står öppna för honom inför nästa säsong. Vi har påbörjat diskussioner med Marcus management och de som backar upp honom finansiellt. Caterham har investerat i Marcus utveckling det här året, och vi skulle bli väldigt nöjda om vi nästa år kunde få se honom skörda frukterna av den investeringen i vår bil i stället för hos någon annan, säger Ravetto till tidningen.

Italienaren erkänner att han blev väldigt imponerad av Ericssons körning i Singapore i söndags, där han för första gången hade två bilar bakom sig över mållinjen – och körde upp sig från 22:a och sista startruta till en 15:e-plats i mål.

– Jag såg en riktigt stark Ericsson i Singapore, en som gjorde sitt bästa lopp den här säsongen. Jag får be om ursäkt för att vi inte kunde ge honom bättre möjligheter på träningarna och i kvalet på grund av tekniska problem, för utan dem är jag säker på att han hade kunnat starta racet från en bättre position. Ändå lyckades han göra ett grymt bra jobb som lyckades hålla båda Marussiabilarna bakom sig och göra ett fantastiskt race på den svåra banan, säger Ravetto till Autosport.

Så sent som tidigare i veckan gick rykten i F1-cirkusen om att Caterhams välkända ekonomiska bekymmer nu är så allvarliga att stallet kanske inte kommer kunna fullfölja årets säsong. Men redan nu är teamet alltså i full gång med planeringen inför nästa år.

Samtidigt fortsätter diskussionerna kring vem som ska köra den andra gröna Caterhambilen under säsongsavslutningen. Kamui Kobayashi, André Lotterer, Roberto Merhi, Carlos Sainz Jr, Roman Rusinov  eller någon helt annan.

Det är en vecka kvar till GP-helgen i Japan.

– Men vi har inte bråttom att ta något beslut, säger Ravetto till Autosport.

Mer läsning

Annons