Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förbättrad bil - men inte resultat

Förbättrad bil - men inte speciellt mycket förbättrade resultat. Marcus Ericsson slutade på 22:a respektive 19:e plats under fredagens tidskörning inför helgens F1-lopp på Spa i Belgien. 

Annons

Det var mycket nyheter för Marcus och Caterhamteamet inför fredagens tidskörning.

Den allra största förändringen är givetvis att tysken André Lotterer petat Kamui Kobayashi i helgens lopp och satt i den ena bilen.

Men det fanns även en hel del uppdateringar på Marcus bil: Nytt chassi, ny nos och ny mapping (optimal anpassning av bränsle och tändkurvor) på motorn.

Men under fredagens första träningspass noterade Marcus sämsta tid, 1.57,977, av samtliga 22 förare. Lotterer var en tiondel före Kumlakillen på näst sista plats.

Marcus snurrade på banan sedan Caterham bytt bromsmaterial efter ungär en timmes körning men gått åt fel håll med inställningarna. Marcus hade bara bromsar bak och snurrade så att det blev slitage på däcken.

Inför det andra passet hade Caterham justerat ett antal saker på bilen, till exempel bromsinställningar och flödesmätaren till bränslesystemet som inte fungerade enlit plan.

Marcus var då snabbare än sin nye stallkompis Lotterer, drygt fyra hundradelar skilde. Han var en tiondel bakom Marussias Max Chilton, på 18:e plats. Chilton var under det första passet petad av Alex Rossi men efter efter att Chiltons kontrakt visat att platsen är hans tvingades Marussia i all hast byta tillbaka.

Utöver Lotterer var Marcus även före Lotus-föraren Pastor Maldonado, som kraschade tidigt under det andra passet, och Red Bulls Sebastian Vettel som inte fick någon tid under eftermiddagen.

Mercedesföraren Nico Rosberg

var snabbast under förmiddagspasset, före stallkompisen Lewis Hamilton, medan det var ombytta roller under eftermiddagen.

Mer läsning

Annons