Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus bröt F1-premiären

Marcus Ericsson tvingades bryta formel 1-premiären i Melbourne efter 29 av 57 varv.

Annons
Marcus Ericsson.

- Klart jag är besviken men jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig, säger Marcus till Viasat.

Marcus Ericsson blev Sveriges första formel 1-förare på 23 år, och den tionde F1-svensken genom tiderna, när han ställde sig i den 19:e startrutan i premiären på Albert Park i Melbourne.

Kumlakillen fick en bra start på loppet och körde upp sig till elfte plats och var då bara en placering från poängplats. Detta efter ett  stort manfall i början där stjärnförare som Sebastian Vettel och Lewis Hamilton tvingades bryta på grund av tekniska problem.

Marcus stallkompis i Caterham, japanen Kamui Kobayashi, gjorde en riktig kamikazestart och körde först på Kimi Räikkönen innan han manglade Felipe Massa fullständigt. Japanen brände rakt fram i första kurvan med demolerad bil och blev stående i sandfållan.

Marcus väntade i 23 varv innan han gick in och bytte däck. På nya däck blev varvtiderna bättre men efter 29 varv  beordrade Caterhamteamet Marcus att stanna bilen omedelbart eftersom oljetrycket sjönk dramatiskt.

Marcus lydde stallorden, körde åt sidan och bröt. Han låg då på 16:e plats i loppet.

Vad hände egentligen?

- Jag vet inte så mycket ännu eftersom jag inte hunnit prata med ingenjörerna men jag fick ett kort meddelande från stallet om att oljetrycket sjönk och att det bara var att stanna på närmaste plats, säger Marcus till Viasat.

- Synd, jag tyckte att jag gjorde det bra fram tills dess och gjorde ett jättebra race.

Marcus sammanfattar sitt lopp.

- Vi var riktigt konkurrenskraftiga i början men efter att säkerhestbilen varit inne tappade jag temperaturen i däcken. Men efter däcksbytet körde jag förbi Max Chilton och skulle precis börja fajtas med Jules Bianchi när jag var tvungen att bryta.

Tysken Nico Rosberg, Mercedes, vann premiären. Red Bulls Daniel Ricciardo, Australien, var tvåa över mållinjen men blev i efterhand diskad för att ha brutit mot de nya bränslereglerna. Danske succédebutanten Kevin Magnussen, i en McLaren,flyttades då upp från tredje till andra plats. Danmarks första pallplats i F1 någonsin.

Läs mycket mer om F1-premiären i måndagens NA eller köp den som e-tidning här nedan!

Mer läsning

Annons