Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planen: Marcus kör F1 i Örebro

Det finns långt gångna planer på att låta Marcus Ericsson köra formel 1 - genom Rudbeckstunneln i Örebro.

Annons

Örebro är världskänt för sina framgångsrika racerförare. Ronnie Peterson, Stig Blomqvist, Fredrik Ekblom, Richard Göransson, Thed Björk, Edward Sandström och Marcus Ericsson har alla satt Örebro och Närke på motorsportkartan. Men väldigt sällan får de tillfälle att visa upp sig på hemmaplan.

Nu kan det bli ändring på det.

NA kan avslöja att det finns långt gångna planer på att bjuda in Kumlakillen Marcus Ericsson och hans F1-stall Caterham att uppvisningsköra i centrala Örebro lördagen den 13 september.

I förra veckan var Marcus Ericsson och Caterhams mekaniker Charlie Häggstam från Karlskoga på plats i Örebro och träffade personerna bakom projektet där Örebrokompaniet är en av aktörerna. Just nu arbetas det för att ekonomiskt säkerställa evenemanget.

- Tanken är att Marcus ska köra några vändor genom Rudbeckstunneln med en Caterham av 2010 års modell. Den kommer att höras över halva Örebro, säger en källa till NA.

För att genomföra F1-körningen krävs tillstånd eftersom större delen av innerstan måste spärras av. Någon sådan ansökan har ännu inte inkommit. Förmodligen måste Örebro city spärras av redan från torsdagen fram till lördag eftermiddag. Samma lördag spelar Örebro Hockey hemmapremiär mot Frölunda i SHL med nedsläpp 16.00. Då ska motoreventet vara avslutat så att publiken kan ta sig till och från Behrn arena alldeles i närheten.

Vad Caterhams ägarbyte i förra veckan har för inverkan på Örebroprojektet är inte känt men det hör till vanligheterna att F1-stallen uppvisningskör i städer för att tjäna pengar.

Till exempel har Red Bull och Williams vid flertalet tillfällen medverkat i uppvisningslopp på Röda torget i Moskva. Och i juni uppvisningskörde Caterhams tredjeförare Robin Frijns i ryska Kazan. Men i Sverige har den här typen av större F1-uppvisning inne i en stad aldrig genomförts tidigare.

Även Örebros STCC-stjärnor ska visa upp sig i någon form. Däremot är det inte aktuellt att Marcus Ericssons japanske stallkompis Kamui Kobayashi deltar i Örebro.

Mer läsning

Annons