Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingstjärnan blev pappa - på flyget

Racingstjärnan knäppte på mobilen efter flygfärden - och fick ett sms om att han blivit pappa.

Det var en minst sagt hektisk helg för racerföraren Thed Björk Bang-Melchior

I söndags körde han mål på fjärde plats i det andra WTCC-racet på Hungaroring i Budapest och tangerade Volvos bästa raceresultat någonsin.

Sedan satte sig Thed på en cykel, vinkade adjö till teamet, och rullade ut till en väntande bil som körde honom till flygplatsen i Budapest.

Anledningen var att höggravida frun Cecilia skulle föda vilken minut som helst. NA fick en kort pratstund med racingstjärnan precis innan planet lyfte 19.20 på söndagskvällen.

När Thed knäppte på mobilen efter landningen efter 21 plingade det till.

-  Det var ett sms från min fru med en bild på henne och min son. Han var såå söt, säger Thed till NA.

Födseln skedde på Östra sjukhuset i Göteborg. Thed bor varannan vecka i Askim och varannan vecka i Karlskoga där han har en dotter från ett tidigare förhållande.

Att Thed inte skulle hinna fram till födseln var något som han var förberedd på.

- Tanken på att jag inte skulle vara med bredvid hade vi redan gått igenom. Det viktiga är att det gått bra, säger Thed.

Vad ska pojken heta?

- Det vet vi inte än. Vi har några namn som vi funderar på.

Racingsäsongen går för högvarv men Thed får umgås med nyfödde sonen i en och en halv vecka innan det är dags för nästa race i Marocko den 6-8 maj.

Och vill han ha några tips kan han alltid vända sig till sin stallkompis Carl Philip som för en knapp vecka sedan blev pappa till en pojke.

- Självklart har jag gratulerat honom. Vi är racingkompisar, säger Thed.

Carl Philip missar för övrigt STCC-premiären i Skövde kommande helg  på grund av kung Carl Gustafs 70-årsfirande. Ersättare hos Volvo Cyan racing i premiären blir nyzeeländaren Scott McLaughlin.