Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda hjärtat i Flugparken i Lindesberg

Det är bra att Flugparken görs om och blir som ny. Lindesberg förtjänar denna fina park.

Däremot är det synd att man inte kan behålla det som är själva hjärtat i den ”gamla” Flugparken, det vill säga den kulturhistoriskt fina och viktiga fontänen. Den har både ett estetisk och känslomässigt stort värde.

Den kommitté som antagit det vinnande arkitektförslaget har säkerligen gjort så gott de kunnat. Men de skulle kunna göra det ännu bättre om de tagit hänsyn till alla som värnar om fontänen på grund av dess stora värde.

Vad är det som hindrar att man inte i det vinnande arkitektförslaget även har plats för vår uppskattade kära fontän. Det kan knappast vara en fråga om platsbrist.

Vår fontän kommer att bli allt viktigare och finare med åren. Den har ett bestående värde som bara växer för både Flugparken och Lindesberg som ort. Förvalta den skatten genom att ge fontänen dess högst berättigade plats i Flugparken.

Gör om gör rätt!

Kurt scharnke

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel