Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Lindesbergs akutsjukhus!

Jag flyttade till Lindesberg 1972 för att börja arbeta på Volvofabriken. Mina äldre arbetskamrater från Lindesberg pratade ofta om hur det var förr i tiden. Det var med stor respekt som de nämnde den socialdemokratiska politikern Gustaf Larsson eller som man sade, faktor Larsson. Jag blev tvungen att fråga om han faktiskt hette Faktor i förnamn.

Det visade sig att Gustaf Larsson var förman på stadens största tryckeri. Han var son till Benjamin Larsson, en av arbetarrörelsens pionjärer, som var med och grundade arbetarekommunen i Lindesberg. Enligt mina arbetskamrater var Gustaf Larsson den drivande kraften för att få ett akutsjukhus till Lindesberg. En anledning till att Volvo byggde upp en fabrik i Lindesberg var just att kommunen hade ett akutsjukhus.

I dag är akutsjukhuset hotat. Del efter del ser ut att flyttas till Örebro. Jag tänker att faktor Larsson skulle vrida sig i sin grav om han visste vad som händer nu!

När jag var Metalls klubbordförande på Volvo-fabriken deltog Metall-klubben aktivt för att förhindra flytten av BB från Lindesberg till Örebro. Den striden förlorade vi. Nu gäller striden att få behålla ett riktigt akutsjukhus. Denna strid ska vi vinna!

Greger Nilsson

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel