Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda skolan, rädda Kilsmo

Kilsmo skola är en bland Sveriges minsta lågstadier. En fin skola med bra lärare och vacker miljö. Lärarna hinner ”se” sina elever. Nu vill Örebro kommun lägga ner denna fina vilket drar undan mattan för Kilsmo och Brevens Bruk. De samhällena som familjer med barn flyttar till.

Lägger nu kommunen ner skolan så sänker man två fina samhällen som har idéer och framåtanda hur man ska komma att trivas ännu mer där. Folk kan komma att flytta i från Kilsmo och Brevens Bruk och då kommer det att bli två tomma samhällen som kanske blommar upp på sommaren då sommargästerna kommer.

De barnen som går i skolan trivs där. Föräldrarna är upprörda och besvikna på Örebro kommun. Barnen kommer att bli pendlare vid sju års ålder. De kommer att hinna bli det . Man ska satsa på landsbygden har jag läst men gör då det och inte dra undan mattan. Det kommer att bli tomma lokaler i skolan. Vad händer med lärarna? De bor i närheten, blir de också pendlare?

Hjälp landsbygden istället för att stjälpa. Undrar om våra politiker ens vet vart Kilsmo och Brevens Bruk ligger. Har ni varit i skolan och mött dessa föräldrar som har sina barn i skolan?

Beslutet handlar om pengar det förstår man, men det finns annat att spara på än landsbygden.

”Kilsmobo”

Örebro kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel