Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Rådigt" möte om Finnerödja skola

Bygga nytt eller renovera.Det var alternativen Finnerödjaborna fick tycka till om på torsdagskvällen.

Då hade kommunens politiker med kommunstyrelsens ordförande Bo Rudolfsson (KD) i spetsen kallat in till en medborgardialog om Finnerödja skola.

Valet står mellan att bygga en ny skola eller att totalrenovera den gamla - om det ville politikerna höra Finnerödjabornas synpunkter.

Enligt den konsult kommunen anlitat skulle kostnaderna för de båda alternativen bli likvärdiga.

En grovt preliminär beräkning landar på runt 30 miljoner kronor.

Det var utgångspunkten för den välbefolkade medborgardialogen i skolans matsal.

- Vi har en politisk styrgrupp som väntas fatta beslut den 1 december, och tills dess vi vi få in era idéer och synpunkter, förklarade Bo Rudolfsson.

Något måste göras åt skolan som i dag inte är anpassad för elever med rörelsenedsättningar. Dessutom är skolan i stort behov av underhåll.

- Det handlar om hela byggnaden. Tak, fönster, kök och ventilationen måste bytas, förklarade miljöpartisten Sara Pettersson.

Det föreföll som att en majoritet av Finnerödjaborna - om än av hög medelålder - verkade vara för att behålla sin gamla skola.

Vilket kanske var ett av de viktigare svaren politikerna ville ha.

- Jag är nöjd med träffen. Vi har fått ett antal tankar och idéer med oss, summerade Bo Rudolfsson torsdagskvällens medborgardialomöte i den gamla skolan.