Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Radiohus kan stå

Trafikmatningen till Lindeskolan går att lösa utan att köpa fastigheten vid Stadsskogsvägen där Lindesbergs radioklubb har sin versamhet. Det har PU, kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott kommit fram till.

Det var arkitektkontoret vid Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, som i en skrivelse ville göra kommunenledningen uppmärksam på att radiohuset kan ligga i vägen för framtida trafiklösningar. Därför föreslogs en inlösen. Fastighetsägaren och hyresgästen, radioklubben hade inte informerats.

Till och med ledamoten i PU, Pär-Ove Lindqvist blev överraskad att få se ärendet i NA Bergslagsposten innan han tagit del av handlingarna till PU-mötet. Han tycker att det är ett grundkrav att berörda informeras om idéer innan de kommer in i kommunens beslutsprocess och blir offentliga.

Radioklubben hade möte i tisdags och beslutade att skriva till kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C). I ett brev ber föreningen kommunen att få veta vad som eventuellt är på gång.

– Olika medlemmar reagerade på skilda sätt. Själv blev jag inte så upprörd, men vi beslutade att skriva brevet, säger föreningens sekreterare Mats Ericson.

– Jag ska ha en dialog med klubben, men vi behöver inte lösa in fastigheten för att få en fungerande trafikmatning ned mot Lindeskolan, säger Anders Larsson.