Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Radiohus kan stå

Trafikmatningen till Lindeskolan går att lösa utan att köpa fastigheten vid Stadsskogsvägen där Lindesbergs radioklubb har sin versamhet. Det har PU, kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott kommit fram till.

Annons

Det var arkitektkontoret vid Bergslagens miljö- och byggförvaltning, BMB, som i en skrivelse ville göra kommunenledningen uppmärksam på att radiohuset kan ligga i vägen för framtida trafiklösningar. Därför föreslogs en inlösen. Fastighetsägaren och hyresgästen, radioklubben hade inte informerats.

Till och med ledamoten i PU, Pär-Ove Lindqvist blev överraskad att få se ärendet i NA Bergslagsposten innan han tagit del av handlingarna till PU-mötet. Han tycker att det är ett grundkrav att berörda informeras om idéer innan de kommer in i kommunens beslutsprocess och blir offentliga.

Radioklubben hade möte i tisdags och beslutade att skriva till kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C). I ett brev ber föreningen kommunen att få veta vad som eventuellt är på gång.

– Olika medlemmar reagerade på skilda sätt. Själv blev jag inte så upprörd, men vi beslutade att skriva brevet, säger föreningens sekreterare Mats Ericson.

– Jag ska ha en dialog med klubben, men vi behöver inte lösa in fastigheten för att få en fungerande trafikmatning ned mot Lindeskolan, säger Anders Larsson.