Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räknar inte med Paulinho

Det lutar allt mer åt att brassestjärnan Paulinho inte återvänder till Örebro och ÖSK.

Annons

– Paulinhos familjesituation har förvärrats och vi kan inte räkna med att han kommer tillbaka. Nu måste vi jobba proaktivt med lösningar där Paulinho inte finns med, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Sjögren har nu äntligen fått en förklaring från Paulinho varför han uteblivit. Dialogen har förts via mejl och med hjälp av en tolk.

Sjögren säger att han fått en god bild av hur Paulinhos situation ser ut.

– Det finns en anledning till att han inte kommit till oss. Paulinho har en tuff tid just nu och det måste vi ha stor respekt för, säger sportchefen.

Men kommer han tillbaka?

– Det är egentligen det vi också undrar. Efter en tid kan han vara tillbaka, men Paulinhos familjesituation har förvärrats och jag måste nu redogöra inför styrelsen hur läget ser ut och sedan får vi diskutera hur vi ska förhålla oss till det.

Bryter kontraktet?

Med andra ord måste ÖSK-ledningen besluta om kontraktet ska brytas eller inte.

Är det bara hans familjesituation det handlar om?

– Ja, tydligen finns det inget annat. Han har trivts bra i Örebro.

Tränar han på egen hand hemma i Brasilien?

– Det tror jag inte. Utifrån hans situation är det inte troligt att han håller igång särskilt mycket.

Tänker ni sätta en deadline internt i klubben?

– Nej, man kan inte tvinga hit en spelare som är i det skicket. För oss gäller det att jobba på. Vi kan inte räkna med att Paulinho kommer tillbaka och måste jobba proaktivt med lösningar där han inte finns med, svarar Sjögren.