Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rally gjorde paus för kalops vid herrgården

Lunch på Hellefors Herrgård och specialsträckor. Hällefors fick verkligen chansen att visa upp sin bästa sida under Midnattssolsrallyt. Att orten får vara värd betyder mycket.

Annons

En herrgård som tornar upp sig och vackra bilar på rad. Nästan som en scen ur en James Bond-film. När motorklubbarna sökte efter en lunchvärd ville de ha vackra miljöer och klass.

De första hungriga dök upp 30 minuter för tidigt. Men de fick ändå mat på en gång. Efter någon timme svängde fler och fler förare in på gården. Herrgården serverade kalops åt fler än 500 personer. Men det har gått bra, oroväckande bra.

Allt flöt på

– Allt har flutit på, man har nästan undrat varför inget har gått fel, säger Mats Runqvist från Hellefors Herrgård.

Att orten får vara värd för lunchen betyder mycket.

– Om folk får se hur bra Hällefors är på att ta hand om sina gäster så kanske herrgården får ordna lunchen nästa år igen. Drömscenariot vore om de la Midnattssolsrallyts start och stopp i Hällefors. Då skulle fler få upp ögonen för orten och upptäcka att man kan få bra mat i Hällefors. Handeln skulle också få ett lyft.

De overallklädda förarna vandrar kring ägorna slickande på glass från Grythyttan.

Mats Runqvist vänder sig mot en man.

– Smakade maten bra?

– Den var utmärkt!

Fotnot: Ett större reportage om Midnattssolsrallyt finns på sidorna 6–7 i del 1.