Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rally-junioren Pontus Lönnström från Nora MK nu på betong, asfalt och kullersten i nästa deltävling i rally-SM

I helgen körs den femte deltävlingen i rally-SM, Snapphanerallyt runt Hässleholm. På startlistan finns då Nora MK:s Pontus Lönnström med co-driver Richard Svensson.

Annons
Pontus Lönnström med kartläsaren Richard Svensson ska ut på bland annat kullersten på fredagen i Snapphanerallyt. Foto: emotorsport.se

Rallydeltävlingen består av åtta specialsträckor på totalt 10 mil, varav 1,5 mil körs på asfalt, betong och en del gatsten.

Pontus och Richard, Storfors MK, tävlar med sin Volvo 940 och har hittills tre segrar och en femteplats i klassen inför helgens tävling.

- Richard och jag tycker det ska bli kul att komma ned till Hässleholm för Snapphanerallyt. Vi har haft ett långt uppehåll så det ska bli skönt att komma igång igen. Fokus blir på att ha kul i bilen och njuta av frän körning på olika underlag, säger Pontus Lönnström i ett pressmeddelande.

På fredagen körs två specialsträckor och då gäller det fast underlag som asfalt och betong men även en del gatsten som Pontus ska behärska sin Volvo 940 med en motor med närmare 300 hästkrafter på.

Läs också: Pontus Lönnström kör sin fjärde rallytävling på lördag: "känner mig i form"

Fakta: Lönnström Rallyteam består av föraren Pontus Lönnström, 22 år, hemmahörande i Järnboås utanför Nora och co-drivern (kartläsare) Richard Svensson, 29 år, som bor i Vikersvik. Pontus Lönnström, som tävlar för Nora MK, har kört rally sedan han var 16 år. Pontus Lönnström har sammanlagt 110,5 poäng i JSM – Trimmat 2 WD (R3), dvs Junior-SM för tvåhjulsdrivna trimmade rallybilar. Han ligger därmed etta i klassen efter årets fyra första tävlingar. Två tävlingar återstår varav Snapphanerallyt är en.

Läs också: Rallytalangen som ska sätta Nora MK på kartan

Annons