Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallycrosseliten tävlar i Örebro

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Nu dundrar rallycrossbilarna in på travbanan i Örebro.

STCC AB skriver i ett pressmeddelande om den nya vinterserien som rivstartar i samband med SM-veckan i Örebro. I fyra tävlingar, med start i den 1 februari, ska RallyX On Ice avgöras i Örebro, Höljes, Karlstad och Åre.

RallyX blev lite av en succé 2014. Framförallt lockade nya klassen Supercar Lites många förare. Där slogs talanger som Kevin Hansen och Kevin Eriksson om segrar i mästerskapet med bland annat flerfaldige STCC-vinnaren Richard Göransson från Örebro samt rallystjärnan Patrik Flodin. Nu möts flera utav dem igen - på is.

Jämte redan etablerade rallycrossförare kommer stjärnor från andra motorsportgrenar också att delta i serien.

– Kända förare, bland annat från de regioner där tävlingarna ska avgöras, bearbetas just nu. Inom kort hoppas vi kunna avslöja namnen på flera utav dem, säger Jonas Lundin, vd för arrangerande STCC AB, i pressmeddelandet.

Premiär blir det alltså i samband med SM-veckan i Örebro, den 1 februari, då det alltså även finns en mästerskapstitel att fajtas om.

En grundförutsättning för att samtliga deltävlingar i RallyX On Ice ska kunna genomföras är givetvis vädret. Framför allt krävs kyla för att skapa det underlag som krävs.

– När det gäller Örebro kommer vi att ta del av långsiktiga väderprognoser från SMHI i början på nästa vecka. Då tar vi också beslut om vi kommer att genomföra tävlingen eller inte, säger Lundin.

Tre av fyra tävlingar, bland annat den i Örebro, är tänkt att tv-sändas.