Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyfolket får en ny klubb

Känner ni inte till Rönne Motorklubb? Inte så konstig kanske, den är alldeles nybildad och ska företrädesvis syssla med rally.

Annons

Rönneshytta och dess närområde har haft, och har, en hel del aktiva med dragning åt motorsport. Sedan länge har det funnits tankar om att starta en lokal klubb, och nu har tanken blivit verklighet.

Den sjätte november bildades en interimsstyrelse och nu på söndag håller klubben sitt första årsmöte.

– Redan nu är vi 41 medlemmar. Folk från olika klubbar, men även de som aldrig varit med i en motorklubb tidigare, säger Börje Larsson som sitter i interimsstyrelsen.

Föreningen har anslutit sig till Svemo och Svenska Bilsportförbundet, och anmält både bil- och motorcykelgrenar som verksamhet.

Men det första målet, en liten mjukstart, blir att arrangera ett nytt rally, Rejmesvängen, den 8 september i år. Då i ett samarbete med Rejmes i Askersund, men tävlingen ska inte förväxlas med MK Ran:s Rejmesknixen.

– En idé då är att vi ska få till en publiksträcka vid Rejmes. Rallysportens problem är att den inte är lättillgänglig för publik som inte normalt går på rally, menar Tomas Samulesson.

– En sån sträcka är hittills bara en tanke, men skulle vara bra för sporten, menar Andreas Andersson i interimsstyrelsen.

Någon egen lokal har de inte skaffat än, men de inleder ett samarbete med korpen i Rönneshytta som har sin, ”lokalen”. Ungdomssatsningar finns också på agendan, bland annat med virtuell bilsport.

– Någon form av ungdomsverksamhet måste vi ha eftersom det finns ett sug av motorsport på orten, påpekar Börje.

Att få till stånd en gemenskap under det samlade intresset, motorsport, prioriteras. Bland annat funderar man över olika former av föreläsningar, och kanske att en avlyst teststräcka för rallyåka lockar folk till klubben.