Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallypar skadades under Laxårallyt

En olycka inträffade strax efter starten av Laxårallyt på lördagen. Både föraren och rallybilens co-driver skadades och fick föras med ambulans till sjukhuset i Örebro.

Annons

Det var vid Hävden, söder om Finnerödja, som olyckan hände. Ekipaget, som kommer från V:a Östergötlands MK, hade precis avverkat den första delsträckan i rallyt.

Efter målet på delsträckan så svängde vägen. Där halkade ekipaget av vägen och körde in i ett träd. Enligt uppgift klämdes föraren fast och fick skäras loss av räddningstjänsten.

När NA pratade med Laxårallyts tävlingsledare Emelie Håkman vid 16-tiden hade man ännu inte fått några närmare rapporter från sjukhuset om de skadades tillstånd.

– Båda var vid medvetande när ambulansen körde iväg. Det är så långt vi vet i nuläget, säger hon.

Emelie Håkman är mycket ledsen för det som hänt. Hon kan dock inte se att arrangörerna har brustit i säkerheten vid den aktuella delsträckan.

– Men givetvis kommer det som hänt att utredas noga. Inom rallysporten jobbar vi hela tiden för att förbättra säkerheten, säger Håkman.

Olyckan slog stopp en stund på tävlingen, men den kunde sedan fullföljas som planerat.