Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallystolar blev tjuvarnas byte

I torsdags var det dags igen för en ny stöldräd hos Kumla funktionshindrades motorklubb.

Annons

– Trots att det känns tröstlöst just nu, så får vi inte ge upp, säger Jens Larsson som leder motorklubben för folkraceåkarna.

Den här gången var det klubbens VW Golf som blev plundrad på de två rallystolarna.

I samband med stölden av stolarna passade förövarna på att skära sönder bilbältena.

De nu stulna stolarna är inte de som skänktes av en privatperson efter en tidigare stöld. De stolarna sitter ännu så länge tryggt på plats i en annan av klubbens bilar.

Gåva från interner

Bilen var lite speciell då den byggdes av interner på Kumlaanstalten som sedan skänkte Golfen till de funktionshindrade folkraceåkarna i motorklubben.

Det här var den sjätte stölden sedan årsskiftet, trots att folk med kopplingar till motorklubben kontinuerligt tittar till området.

– Vi har blivit av med utrustning och bildelar för över 60 000 kronor under det här året. Och några pengar till att ersätta det stulna med har vi inte då kommunens föreningsbidrag är vår enda inkomstkälla, suckar Jens Larsson.

– En tråkig följd av alla stölderna är att man blir misstänksam mot alla som rör sig vid folk-¿racebanan.

I och med torsdagens stöld har motorklubben två körbara bilar. Detta faktum hoppas den hårt prövade Jens Larsson ska hålla i sig till onsdagens körning på folkracebanan vid Trafikcenter i Kvarntorp.

Förhoppningen är att polisen ska få in tips som gör att stölderna upphör hos motorklubben.