Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rama kan debutera mot AIK

Det mesta pekar på att ÖSK-fansen kan se Valdet Rama i aktion redan i morgon mot AIK.
– Jag ser ingen orsak för att han inte ska vara med, säger ÖSK-tränaren Sixten Boström.

Det enda som är ett litet frågetecken kring Valdets medverkan är en förkylning som han dragits med under de senaste dagarna. Men enligt Sixten Boström ska det inte vara någon större fara.

– Och desto snabbare han kommer in i gänget, desto bättre är det, säger Sixten.

Valdet Rama kommer att göra sitt första träningspass med klubben i dag, fredag. Han presenterades under en presskonferens i går på ÖSK:s kansli vid Behrn arena. Förutom Valdet Rama var också ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren närvarande – och tränare Sixten Boström:

– Det är en ambitiös och bra kille som kommer bra överrens med andra spelare, vilket jag har hört från Mikael Forssell som var lagkamrat med Rama i Hannover.

– Jag tror att han kommer att trivas bra här i Örebro och allsvenskan. Det är ett tufft klimat i Tyskland och det är lätt att bli bortglömd. I Norden är klimatet lite annorlunda och här kommer han troligtvis få en helt annan status i truppen, fortsätter Sixten.

Valdet Rama kan användas på alla de tre offensiva positionerna, men även i en offensiv mittfältsroll. Han är kosovoalban men fotbollsfostrad i Tyskland.

– Så han har en bra grund att stå på. Teknik, passningar men också taktiskt vilket tyskarna är väldigt bra på. Men hans rötter i Kosovo tror jag också kan tillföra en del. Det är en bra kombination, säger Sixten Boström.