Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ramp vid Haga och nya bryggor glädjer båtfolket

Två nya bryggor med plats för totalt cirka 40 båtar planeras vid Strandpromenaden. Dessutom ska kommunen bygga ytterligare en ramp för iläggning av båtar vid Hagabadets parkering.

Annons

Byggnadsnämnden har nu gett bygglov för att bygga två stora bryggor vid stenkajen nedanför busstationen. De blir 30 meter långa vinkelrätt ut från kajen med plats för cirka 10 båtar på varje sida.

En ny båtramp byggs vid Hagabadets parkering.

– Det blir lättare att lägga i båtarna och man får en parkeringsmöjlighet. Vid Stapelängen är det minst sagt trångt sommartid, säger Bo Lindh, gata- och parkchef.

Krävs tillstånd

Innan arbetena kan komma i gång måste Länsstyrelsen ge tillstånd till vattenverksamhet. Bo Lindh hoppas att det ska gå fort så att byggena kan vara klara innan sommaren.

– Blir det inte klart får vi hänvisa till andra båtplatser som finns lediga. Men det blir i nödfall, vi siktar på att bli färdiga.

Promenadstråk

Nu har även belysning planerats in i omgörningen av Strandpromenaden. Det är sträckan från bryggområdet bort mot Haga som planeras bli belyst.

– Det kommer att bli ett riktigt trevligt promenadstråk, säger Bo Lindh.