Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare slog till motbanken i Pålsboda

(UPPDATERAD 16.04) Två maskerade män försökte råna Handelsbanken i Pålsboda på fredagsförmiddagen. De flydde efteråt springande. Spåren slutar vid järnvägen.

Annons

Larmet om bankrånsförsöket kom klockan tjugo över tio.

- De misslyckades. De tog sig inte in i banklokalen, säger Mats Nylén, pressinformatör vid Örebropolisen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om huruvida de två männen hade skjutvapen eller tillhyggen.

- Om de var beväpnade kallar vi det grovt rånförsök, säger Mats Nylén.

Rånarna beskrivs som mörkt klädda män med tjocka jackor på sig. Den bylsiga klädseln kan enligt polisen vara tecken på att de hade ombyte på sig under. Fyra-fem polispatruller plus tekniker och utredare jobbar med att försöka få tag i rånarna. Man har under dagen sökt med hundpatrull och helikopter. Polisen i Östergötland och Sörmland har larmats om händelsen.

- Som jag vet har vi i nuläget inte hittat någonting genom sökandet. Tiden går och det börjar snart bli lönlöst att söka på stan och vi kommer leta mer i våra dataregister i stället och se om vi kan komma framåt den vägen, säger Mats Nylén.

Kenneth Johannesson, som är insatschef i fallet, menar att flera iakttagelser ska ha gjorts i området av dels en bil, dels en motorcykel, som kört vårdslöst. Polisen är mycket intresserad av att få in allmänhetens tips om liknande observationer.

Connie Kjölhede arbetar med säkerhetsfrågor på Handelsbanken. Hon menar att det var entréns konstruktion som förhindrade rånet.

- Det finns en sluss i entrén. Kunderna måste ringa på och personalen kan välja att öppna slussen. Den typen av säkerhetslösning är ganska vanlig.

Vad händer nu?

- Vi har en ganska bra organisation för hur man hanterar rån eller rånförsök. Det är en lång process för de drabbade, men vi kan ge dem hjälp att komma tillbaka efter den stress som det innebär att bli utsatt för detta.

Bankkontoret kommer vara stängt under fredagen och helgen, men kommer med stor sannolikhet att öppna igen under måndag eftermiddag.

Så tipsar du polisen

Polisen efterlyser allmänhetens tips om iakttagelser runt rånförsöket i Pålsboda. För att lämna uppgifter till polisen, ring växelnummer 114 14 och väl alternativ 2.

Annons