Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rangers spanar in Bedoya

I natt spelar ÖSK:s amerikan Alejandro Bedoya landskamp mot Brasilien. På läktaren kommer Glasgow Rangers Ally McCoist att följa honom med stort intresse.

Det svenska transferfönstret må ha stängt. Men på den internationella marknaden råder fortfarande fullt ös. Och även om svenska klubbar inte får köpa spelare så får de sälja månaden ut. Så kan det bli i fallet Bedoya när nu skotska tidningen Evening Times rapporterar att assisterande tränaren Ally McCoist flyger över till USA. Rangers, som sedan tidigare har Bedoyas landslagskollega Maurice Edu i laget, har efter tips fastnat för Bedoya och ytterligare en amerikan, Benny Feilhaber. Den skotske legendaren McCoist vill nu med egna ögon se ÖSK-spelaren på gräset.

I ÖSK-leden vill man i nuläget inte snacka för mycket om intresset kring Bedoya, eller någon annan enskild spelare.

- Jag kan väl säga att det finns ett stort intresse för flera av våra spelare just nu. Vilka, och hur många, det handlar om kan du räkna ut med tanke på ålder och prestation den här säsongen, säger ÖSK:s sportchef Lennart Sjögren.

Då kan det handla om en handfull spelare?

- Ja, något sådant.

ÖSK har som delmål ambitionen att utgöra språngbräda för unga spelare ut i Europa. Lyckas man med en, eller flera försäljningar i augusti, så kommer klubben framöver att få lättare att locka till sig nya talanger. Dessa kan, i den bästa av världar, i sin tur utvecklas och säljas med vinst.

Men vill ÖSK verkligen sälja i det här känsliga skedet av säsongen?

-Det utesluter vi inte. Vi har förstärkt på forwardssidan och är breda även på mittfältet. Det är väl på backsidan, där Almebäck naturligtvis är av intresse för andra klubbar, som vi är lite tunnare.

- Men man måste förstå att även om vi är duktiga på att få in pengar på till exempel marknadssidan så är det i spelarförsäljningar som de stora pengarna finns. Och som sagt, det finns ett stort intresse från många håll kring våra spelare tack vare de goda resultaten och prestationerna.

Från vilka ligor kommer de intresserade klubbarna?

- Holland, Italien, Skottland och England.

Från högsta ligorna där?

- Ja, men också från The Championship och italienska andraligan.